četvrtak, 1. rujna 2011.

Osvjieštenost o okolini


Mala preporuka , trudeći se da budem u harmoniji sa prirodom radim bubnjeve od prirodno uginulih agava koje su proživjele svoj 30 godina dug život . Nije potrebno ubiti živu agavu za napravit dobar bubanj kao što neki rade. Izrada bubnja od već mrtve agave ima dosta prednosti : agavu je lako očistiti od dugih bodljikavih listova te je ne treba staviti sušiti jer se prirodno osušila , lakše se dubi itd.itd.itd


Mrtva agava se prepozna naravno kao i svaka biljka - kad stabljika izgubi zelenu boju i prijeđe iz smeđe u sivu. Stabljika agave raste pod nekim kutem i nakon što ugine ostane uspravno dok je vjetar malo ne nakrivi i naposljetku obori .Takvu neku agavu koja je prirodno pala dovoljno je malo prodrmati i sve bodlje i lišce otpadne i u trenu se pojavi prekrasni oblik bubnja . Stijenke takve agave koja se malo više sušila znaju biti tanke ali to nije veliki problem ,ni ako je stijenka tanka na jednoj strani ,ni ako agava ima raspukline po dužini to se savršeno riješi....Bitno je da se reciklira taj prekrasni oblik kojeg je priroda napravila prije nego istrune i postane hrana za insekte .
Pokreće Blogger.